vrijdag 5 september 2014

'Code 37 - De film' met Nathalie Meskens en Veerle Baetens wordt kaskraker

'Code 37 - De film' met Regisseur Jakob Verbruggen en acteurs/ actrices Michaël Pas, Nathalie Meskens, Veerle Baetens, Maaike Neuville en Peter de Graef wordt een kaskraker.
Koud, druk en bloederig. Zo laten de eerste opnames van 'Code 37 - De film' met Nathalie Meskens in Gent zich samenvatten. De scène waarin Veerle Baetens en Michaël Pas een schrijver ondervragen die na een bezoekje aan een sekscinema in elkaar is geslagen, ziet er veelbelovend uit. Met 'Code 37' lijkt een kaskraker in de maak.
Veerle Baetens mag dan de heftige hoofdinspecteur Hannah Maes spelen, wanneer we arriveren, staat ze wat sjofel te kleumen in een overmaatse bontjas. Logisch, want de opnames vinden plaats in een verlaten en uitgewoonde nijverheidsschool, waar de verwarming al jaren geleden werd dichtgedraaid. 'Ja, erg koud', zegt Michaël Pas, 'maar voor ons acteurs is dit hier ook een beetje thuiskomen. In deze oude school hebben we al verschillende scènes uit de tv-serie gedraaid.'
Op een drafje toont hij ons het politiebureau en enkele cellen, inclusief ranzige graffiti op de muur. Veel tijd om te praten is er niet, want de acteurs worden alweer op de set gesommeerd. Veerle Baetens gunt zich zelfs niet eens de tijd voor een warme koffie, want ze bereidt zich voor op haar scène. Interviews geeft ze niet, want ze wil zich honderd procent kunnen concentreren. Net als Nathalie Meskens.
De plaats van de actie is de vroegere gaarkeuken van de school. De fornuizen staan er roestig bij, maar de groenige muurtegeltjes kunnen perfect dienen als ziekenhuis stijl jaren stillekens. Overal draven figuranten voorbij met bloederige verbanden om hun hoofd, maar diegene die de volle laag heeft gekregen, is acteur Peter De Graef.
Avontuurtje
Hij speelt de rol van schrijver Daniël Devucht, die in een sekscinema een studente heeft opgepikt die zich prostitueert. Zijn avontuurtje is hem slecht bekomen, want hij is lelijk toegetakeld. 'Deze scène zit in de eerste vijf minuten van de film', vertelt regisseur Jakob Verbruggen. 'Daniël is net het ziekenhuis binnengebracht en wordt ondervraagd door Hannah en haar collega Bob. De vrouw van Daniël (een rol van Nathalie Meskens), die haar man adoreert, probeert zijn avontuurtje te vergoelijken.' Eenvoudig is dat niet, want bad cop Bob De Groof heeft meteen zijn vragen bij 's mans liederlijke uitstapje. 'Wat deed je in die sekscinema?' wil hij weten. 'Tja, wat doet een volwassen man bloot in een sekscinema? Wiskunde studeren...' reageert de bebloede schrijver spottend.
Pikante naaktscènes
Maar Bob wil meer weten en dan geeft Devucht prijs dat hij het meisje in discotheek Sin City heeft opgepikt, meegenomen naar de cinema en daar betaald voor haar diensten. Meteen zijn Hannah en Bob op het spoor van een prostitutienetwerk onder studentes, het thema van de film.
Een verhaal rond prostitutie veronderstelt wel enkele pittige naaktscènes, maar daar is Jakob Verbruggen nog niet aan toe gekomen, vertelt hij ons. 'Die opnames moeten nog komen, maar van pikante naaktscènes lig ik na twee seizoenen Code 37 op tv niet meer wakker.' Op onze vraag of Veerle Baetens of Nathalie Meskens in die scènes voorkomt, antwoordt Verbruggen met een geheimzinnig lachje: 'Zou kunnen, hé.'
Maar ook voor een gesprek met de regisseur is er weinig tijd. Zelden een set gezien waarop zo koortsachtig wordt doorgewerkt. Code 37 - De film met Nathalie Meskens moet dan ook in 26 draaidagen ingeblikt zijn, wat geen zee van tijd is voor een langspeelfilm. De eerste beelden die wij gisteren meepikten, laten evenwel het beste vermoeden: ook Code 37 - De film belooft een policier te worden met een hoekje af. Het wordt een hete Vlaamse film herfst. Afspraak op 26 oktober 2011, want dan wordt de film met Nathalie Meskens in de bioscopen verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten